Als je een auto hebt, moet je deze verplicht laten verzekeren. Zonder geldige autoverzekering mag je namelijk niet de weg op. Dat zou je ook niet moeten willen want onverzekerd rondrijden brengt enorme risico’s met zich mee. Veroorzaak jij een ongeluk, dan draai jij persoonlijk op voor alle kosten die de tegenpartij moet maken om de schade te herstellen. Die kosten kunnen torenhoog oplopen waardoor jij jezelf diep in de schulden kunt werken. Bovendien ben je ook nog eens strafbaar wat betekent dat je je hoogstwaarschijnlijk ook nog tegenover de rechter moet verantwoorden. Kortom: zorg voor een goede autoverzekering. Het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om een goede verzekering af te sluiten. Wij vertellen je in dit artikel meer over het online autoverzekering aanvragen.

 

Kies de verzekering die bij je past

Een autoverzekering is weliswaar verplicht, maar er valt nog altijd veel te kiezen. Niet iedere auto is namelijk hetzelfde en daarom is er voor iedere wagen een andere verzekering beschikbaar. De leeftijd van je wagen is hierbij meestal leidend. Wanneer je een auto hebt gekocht die jonger is dan zes jaar, dan kun je het beste een all-risk autoverzekering online afsluiten. Met deze verzekering ben je tegen vrijwel alle mogelijke risico’s gedekt. Is deze optie ook interessant als je een auto hebt die ouder is dan zes jaar? Eigenlijk niet. Een verzekering dekt namelijk de schade die jij aan de tegenpartij hebt toegebracht en alleen de all-riskverzekering dekt ook jouw schade. Dit omdat de dagwaarde van jouw nieuwe wagen waarschijnlijk hoger uitvalt dan de kosten van een reparatie. Bij oudere auto’s overtreffen de kosten van een reparatie de dagwaarde van je auto al snel. In dat geval is het economisch voordeliger om een andere auto te kopen. Om die reden kun je dus ook een voordeligere verzekering nemen.

 

Heb je meer nodig dan alleen de basisverzekering?

Wanneer je online een autoverzekering gaat afsluiten, zul je zien dat je niet alleen een basisverzekering kunt nemen, maar ook nog extra’s kunt toevoegen. Deze optionele pakketten zijn zeer de moeite waard. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Met pechhulp kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je auto een mankement vertoont. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekke band, een lege accu of een sleutel die in het slot is afgebroken. Dergelijke kleine problemen kunnen je dag behoorlijk in de soep laten lopen. Wil je dit voorkomen, dan is pechhulp een heel goede toevoeging aan je basisverzekering. Voor slechts een paar euro per maand ben je al zeker van professionele ondersteuning bij pechgevallen.

 

Sluit je polis vandaag nog af

Wanneer je meteen je autoverzekering wilt afsluiten, kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun je op basis van je kentekenplaat bekijken welke verzekering voor jou de beste is. Bekijk daarna de aanvullende pakketten nog even om te zien waar jij het meeste voordeel van kunt hebben. Met een paar klikken op je muis is je polis vandaag nog geregeld.